Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Ha hullik, ha zsíros, ha kopaszodik...a Hajgyógyász segít!

Praktikák a nyári hajvédelemhez

Nyáron sűrűn megyünk fürdeni, jól esik egy csobbanás a strandon vagy a hűsítő tengerben. A tengerek sós vize és a strandok medencéinek vegyszerekkel tisztított vize támadáspont hajkoronánk és fejbőrünk ellen. Az élővizekben előforduló természetes szennyeződések (kicsapódó só, iszap, homok) és a fertőtlenített vizek adalékanyagai, a többi fürdőzőről leoldódó testápoló és napvédő anyagok mind a hajra tapadnak, erős szennyezést kialakítva. A hajat elnehezítik, gátolják a fejbőr anyagcseréjét. A sok kemikália szárító hatású.

 

Fürdőzés után mindig öblítsük le hajunkat tiszta vízzel, hogy a káros anyagok ne tudjanak lerakódni.

Továbbá sose felejtkezzünk meg ilyenkor a hajvégeink kezeléséről sem.

Az UV sugárzás és az erős napsütés károsítja a haj szerkezetét, az veszít fényéből, színéből, sprőddé és kifejezetten szárazzá válhat. A rajta lévő víz még jobban felerősíti a hatást, mert a vízcseppek összegyűjtik a napsugarakat és felerősítik azok hatását.

Fejbőrünk a nyári melegben könnyen veszít hidratáltságából, kiszárad, ennek következtében pedig beindulhat az intenzívebb zsírosodás, amit a sűrű hajmosás még jobban fokoz.

Fontos, hogy megfelelő hajápoló készítményeket válasszunk, különben többet árthatunk, mint amennyi hasznát vehetjük. A legtöbb zsírosodás elleni sampon hatása azon alapul, hogy nem engedi kiürülni a faggyúmirigy váladékát. Emiatt mosás után másnap szinte kiömlik a felhalmozódott faggyú, és a haj még zsírosabb lesz, mint volt. A zsírosodás elleni samponok gyakran olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek szárítják a hajat. A száraz bőr pedig arra provokálja a faggyúmirigyeket, hogy több váladékot termeljenek! A végeredmény itt is zsíros haj.

Ne feledjük, fejbőrünk ugyanúgy leéghet a naptól, mint bármelyik más testrészünk, de mivel ezt a bőrterületet nem tudjuk napvédő szerekkel bekenni, ezért a védelmére fokozottan ügyelnünk kell más módon.

A túlzott napsütés és UV sugárzás ellen védjük hajunkat kendőkkel, sapkákkal, kalapokkal. A déli órákban ne tartózkodjunk a tűző napsütésben! Mindig arra ügyeljünk hogy alatta a fejbőr szellőzzön.

A festett vagy dauerolt haj fokozottan ki van téve ezeknek a káros hatásoknak, mivel a vegyileg kezelt haj már eleve sérült (nem megfelelő minőségű hajfesték, dauerolás esetén), így a tűző nap által kibocsátott erős UV sugarak még jobban meggyötrik amúgy is gyengített hajunkat.

Ha lehet, ne közvetlenül a nyaralás előtt menjünk fodrászhoz hajat festetni. Tudjuk, hogy mindenki a legjobb formáját szeretné hozni a nyári képeken a nyaralás alkalmával, de hagyjunk időt hajunknak regenerálódni. Mindenképpen legyünk körültekintőek a festékek minőségét illetően. Mi a biohajfestést ajánljuk.

 

Óvd hajad és fejbőröd egészségét! Kérj időpontot most!


További szolgáltatásaink:

hajgyogyasz-lent-logo1.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirosodas.blog.hu/api/trackback/id/tr4312692409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Friss topikok

süti beállítások módosítása