Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Ha hullik, ha zsíros, ha kopaszodik...a Hajgyógyász segít!

Hajprobléma - Korpásodás

„A HAJ SZÉPSÉGE A FEJBŐRBŐL SZÜLETIK”

Hajas fejbőrünk szőrrel és mirigyekkel az egyik legdúsabban borított testtájunk, ezek megbetegedései fokozottan jelentkeznek ebben a régióban. A manapság leggyakrabban megjelenő tünet, a fejbőr korpásodása, sok gondot okoz a ruhán, vállon állandóan megjelenő kisebb-nagyobb hámsejtcsoportok, viszketés, súlyosabb esetben kipirosodással járó gyulladás miatt.

korpasodas.png

A korpásodás fejbőrünk fokozott hámlását jelenti, melyet számos tényező kiválthat. Ez az állapot sajnos nagyon gyakori manapság, a becslések szerint a felnőttek kb. 60%-a küszködik ezzel a problémával. Megjelenése annyira általános, hogy sokan nem is tartják fontosnak, hogy foglalkozzanak vele, pedig ilyen esetekben szükség lenne hajgyógyász szakember segítségét kérni.

A korpásodásnak több fajtája van:


száraz korpa: A Pityrosporum Ovalis nevü mikrogomba okozza, ill. ennek hirtelen elszaporodása, mivel normálisan szimbiózisban él a fejbőrünk savköpenyével. Elszaporodását elősegítheti: ha megfázik a fejbőrünk (kora tavasszal a leggyakoribb), de az is, ha túl lúgos sampont használunk a savas fejbőrön, így felborítjuk a bőr pH egyensúlyát.

zsíros korpa: Corine Bacterium okozza. Ez a baktérium a tüszőben él, a zsíros korpa a fejbőrben alakul ki, és a fejbőrnek furcsa szaga lesz. Kiváltó okai belső eredetűek: okozhatja túlzott stressz, a tüszők eltömődése, vagy a hormonális egyensúly felbomlása. A hajgyógyászati kezelések a problémát teljesen megszüntetik, azonban a belső okok kezelése orvosi feladat lehet.

SEBORRHEÁS DERMATITISZ: A seborrheás dermatitisz genetikailag kódolt minden emberben. Ezek nem elkapható, hanem aktiválódó betegségek, vagyis ha egyszer aktiválódik, onnantól már a testünk aktív részévé válik. Ezeknek a betegségeknek van nyugalmi, tünetmentes időszaka, vagy erős,fájdalmas, gyulladt (v.irritált) tünetű időszaka is.

 

Ha Te is hasonló problémákkal küzdesz, ne várj holnapig! Bízd szakemberre a probléma feltárását és kezelését, kérj időpontot most!

További szolgáltatásaink:

hajgyogyasz-lent-logo1.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirosodas.blog.hu/api/trackback/id/tr414731221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Friss topikok

süti beállítások módosítása