Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Ha hullik, ha zsíros, ha kopaszodik...a Hajgyógyász segít!

Miért vigyázzunk a hidegvizes hajfürdőzéssel?
Nyár végi kánikula és a hidegvizes hajmosás

Elérkeztünk augusztus végéhez, a nyár utolsó napjait éljük. Azonban még mindig tart a hőség, amit ilyenkor már szervezetünk, idegrendszerünk nehezen visel, hiszen kifáradtunk már a nyári kánikulában. A nyaralás a legtöbbünknek már véget ért, visszatértünk a dolgos hétköznapokba, ahol nincs lehetőségünk egy hűsítő csobbanásra a medencében vagy a tengerben.


lemons-ice-water-summer-90763.jpeg

Mire vágyunk ilyenkor a legjobban?

Leginkább egy jó hideg, hűsítő zuhanyra. A fejbőrünk lehűtése nagyon hatékonyan hat szervezetünk hőháztartására. Ám ezzel vigyáznunk kell, mert ahogy nagy hidegben sem jó a forró vízzel való hajmosás, úgy nagy melegben sem szabad jéghideg hajfürdőt vennünk. Sokszor többet ártunk vele, mint használunk.

A hidegvizes hajmosás hatása a fejbőrünkre

A hideg víz hatására fejbőrünk pórusai összehúzódnak, a felhám felszáradhat, hidratációs hiány léphet fel, ami hámláshoz és viszketéshez vezet.
Felborul a fejbőr fiziológiás egyensúlya, amit a faggyúmirigy kompenzálni kényszerül. Ez azt jelenti, hogy egy idő után jobban fog zsírosodni a fejbőrünk.
A túlzott mennyiségű zsír sok negatív hatást von maga után: hajhullást, mikróbák és gombák megtelepedését, a fiziológiai pH érték elmozdulását. A zsírosodás gátolja a hajhagyma oxigén ellátását és táplálását. A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír a szőrtüszőbe, bekristályosodik, elzárja a hajhagymát. Ezáltal a hajszál elvékonyodik és kialakul a hajhullás.

Mire kell még ügyelnünk?

Nem csak a hidegvizes hajfürdő hat negatívan fejbőrünkre. Fokozottan ügyeljünk minden évszakban arra, hogy fejbőrünket ne tegyük ki hirtelen hőhatásnak, ami szó szoros értelmében sokkolja a fejbőrünket. Ilyen hőhatás esetén konkrétan trauma éri a fejbőrünket, ami teljesen megzavarja nyugodt, kiegyensúlyozott állapotát.


Vigyázzunk a következőkre nyári hőségben:

  1. klíma alá ne üljünk
  2. ne fürdőzzük jéghideg vízzel a fejbőrünket
  3. mindig védjük fejbőrünket a napégéstől vagy a közvetlen napsütéstől
  4. öblítsük langyos vízzel hajunkat
  5. a fejbőrünket mindig szárítsuk meg, hiszen a nyirkos fejbőr a baktériumok melegágya 

 

Óvd Te is hajad, fejbőröd egészségét! Bízd szakemberre a probléma feltárását és kezelését, kérj időpontot most!

www.hajgyogyaszom.hu

További szolgáltatásaink:

hajgyogyasz-lent-logo1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirosodas.blog.hu/api/trackback/id/tr8712777166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása