Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Ha hullik, ha zsíros, ha kopaszodik...a Hajgyógyász segít!

Téli hajproblémák

Bár már februárt írunk, a hideg időszaknak még koránt sincs vége. Télen meleg ruhákkal, jól befűtött szobákkal védekezünk a kinti hideg ellen, ami nemcsak a szervezetünket teszi próbára, hanem a fejbőrünket is.

teli_hajproblemak_blog.jpg

Gondoljuk csak át, naponta hányszor megyünk ki a fűtött szobából a kinti levegőre és fordítva. Ez a hőmérsékletingadozás bizony nagyon megterhelő a fejbőr számára, ezért igyekszünk azt sapkával védeni és melegen tartani. Erre azért van szükség, mert a fejbőr ugyanúgy meg tud fázni, mint ahogy te is. Éppen ezért az sem jó megoldás, ha hanyagoljuk a fejfedő használatát attól félve, hogy az majd tönkreteszi a frizuránkat.

A fejbőr egészségének megőrzésére kell törekednünk télen is, hiszen a szép haj az egészséges fejbőrnél kezdődik. De hogyan? A túl szoros, zárt fejfedő alatt könnyen befülled a fejbőr, nem szellőzik megfelelően, ezáltal nagyobb mértékű lesz a zsírosodás, valamint viszketés, irritáció is felléphet. Ezért azt szoktam javasolni, hogy viselj inkább sálat vagy kapucnit a fejeden, de ha mindenképpen ragaszkodsz a sapkához, akkor figyelj rá, hogy természetes, jól szellőző anyagból készült darabot vegyél fel, és semmiképpen ne legyen túl szoros.

Télen a hideg levegő okozta szárazság jelenti a másik nagy problémát a fejbőr számára. A túlfűtött szobákban a száraz levegő nem csak a fejbőrünket érinti. Emlékezz, hogy a fűtési szezon kezdetekor ajánlják a párologtató használatát. Ráadásul a megfázástól félve a hajszárítót is többet használjuk, hiszen míg nyáron sokszor hagyjuk magától megszáradni a melegben, télen jobban odafigyelünk rá, hogy egy-egy hajmosás után alaposan megszárítsuk, mielőtt kilépnénk az utcára. A száraz levegő eredményeként fejbőrünk érzékenyebbé válhat és korpásodás is jelentkezhet.

A kellemetlen tünetek elkerülése érdekében a hajápolási szokásainknak is igazodniuk kell az aktuális évszakhoz, és védenünk kell a fejbőrt azoktól a hatásoktól, amelyeknek a téli hónapokban fokozottan ki van téve. Fontos a megfelelő hajápoló készítmények használata, hiszen ha rosszul választunk, több kárt okozhatunk, mint amennyi hasznuk van.

Érdemes ezért szakértőtől tanácsot kérni, aki a fejbőrünk állapotát figyelembe véve tud számunkra megfelelő terméket ajánlani, és tippekkel ellátni, hogy fejbőrünk könnyen vészelje át a hideg téli hónapokat.

Ha Te is hasonló problémákkal küzdesz, ne várj holnapig! Bízd szakemberre a probléma feltárását és kezelését, kérj időpontot most!

További szolgáltatásaink:

hajgyogyasz-lent-logo1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirosodas.blog.hu/api/trackback/id/tr3414612690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Friss topikok

süti beállítások módosítása