Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Ha hullik, ha zsíros, ha kopaszodik...a Hajgyógyász segít!

Jazzy Rádió - riport Esztergályos Hajnalkával

A Jazzy Rádió interjút készített a TRIO Hair Hajgyógyász és Szépség Stúdió vezető hajgyógyászával, az O'Rising szakmai referensével, Esztergályos Hajnalkával.

A riportban alaposan körbejárják a hajgyógyászat témát, mely még mindig valami megfoghatatlan fogalomként kering az emberek tudatában.

jazzy_interju.jpg

Péter Petra: A vendégem Esztergályos Hajnalka, trichológus, a TrioHair képviseletében, szia!

Esztergályos Hajnalka: Üdvözlök mindenkit, szervusz!

P.P.: Most rögtön meg is kell, hogy álljunk, hogy elmagyarázd nekem, hogy a “trichológus” mit jelent.

E.H.: A trichológus igazából hajjal, hajas fejbőrrel, és bőr kozmetológiával foglalkozó szakember, vagyis hajgyógyász.

P.P.: A hajgyógyász tulajdonképpen a hajnak az egészségével a fejbőr egészségén keresztül foglalkozik, igaz?

E.H.: Pontosan, nagyon jól fogalmaztál!

P.P.: Mert hiába csinálunk bármit a hajunkkal, hogyha a fejbőrrel baj van.

E.H.: Így van, minden probléma belülről fakad, onnan indul a hajhagymától. Attól lesz egészséges a hajunk.

P.P.: Mik a leggyakoribb problémák a fejbőrt, illetve a hajat illetően, mikkel találkoztok leggyakrabban, illetve hogyan tud ez kiderülni?

E.H.: Napjainkban elsősorban a zsírosodás és a hajhullás, kicsit együtt is jár a kettő. Dehát emellett azért a korpásodás, psoriázisos betegségek - ami gyógyíthatatlan, de kezelhető, mindenféleképpen hangsúlyoznám -  és foltos kopaszodások, genetikai kopaszodások. Ezek már egy kicsit komolyabb problémák.

P.P.: Hogyan lehet ezeket kezelni?

E.H.: Első lépésben mindenféleképpen egy vizsgálatot javasolnék. Ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, egy órát vesz körülbelül igénybe. Ezt követően állítom fel a diagnózist, hogy egyáltalán hogy lehet kezelni, és akkor tudjuk megbeszélni,  hogy elég egy otthoni kezelés esetleg, vagy kezelésre kell járni.

P.P.: Hogyan zajlik egy ilyen hajvizsgálat, ami igazából fejbőr vizsgálat is ezek szerint?

E.H.: Igen, a fejbőrt is nézem, és a hajszál szerkezetet is, tehát komplexen egyben, plusz az egyént. Egy beszélgetéssel indítunk, szemrevételezem, pull tesztet készítek a fejbőrön és a hajon is. Ezután pedig egy 300-szoros nagyításban próbálunk képet mutatni a vendégeknek arról, hogy milyen a fejbőrük. Kihúzok hajszálakat is, és a hajhagymákat is külön végignézzük.

P.P.: Hajni, mi minden állapítható meg mondjuk egyetlen hajszálból vagy ebből az óriási nagyításból?

E.H.: Attól függ, hogy hány éves a hajszál éppen, amit kihúztam, körülbelül 3-4 éves tud lenni egy hajszál. Meg tudom nézni, hogyha volt esetleg egy gyulladásos időszak, akkor üresebb a hajhagyma, de látszik rajta az is, amikor már éppen helyreáll a szervezet, és ott más a színe a hajhagymának. Vashiány, tápanyaghiány, nyomelem problémák.

P.P.: Milyen problémákat lehet megoldani, orvosolni egy ilyen típusú kezeléssel a lezajlott vizsgálat után?

E.H.: Olyan még nem volt, hogy nem hatott volna, vagy nem tudtunk volna valamilyen problémát megoldani. Úgyhogy igazából mindegyik probléma, teljesen mindegy, hogy száraz a haja, és festéstől vagy kémiai dolgoktól ment tönkre, és csak a hajszálszerkezetet kell kezelni, vagy pedig magát a fejbőr betegséget kell kezelni. Mindegyikbe be lehet avatkozni, a genetikai kopaszodásokat is meg lehet állítani, csak már visszafordítani nem.

E.H.: Az első kezelés után szokták legfőképpen mondani, tehát aki kipróbálja, az tudja, és rögtön érzi, hogy ez jó vagy nem jó neki. Rögtön lélegzik a fejbőr, más lesz a rugalmassága és a haja is minőségben egyből változik.

P.P.: Mit tudsz tanácsolni, mikor kell gyanakodni arra, hogy szükségünk van egy ilyen típusú vizsgálatra?

E.H.: Szerintem az a legjobb, hogyha minél hamarabb cselekszünk, tehát minél hamarabb felkeressük a hajgyógyászt.

P.P.: Tehát mondjuk, ha elkezd hullani a hajunk?

E.H.: Nem, azt ne várjuk meg, az már egy komoly tünet. Akár belső problémától, akár külső behatástól hullik, teljesen mindegy. Ha már egy kicsit a minősége romlik, a tartása romlik, a fénye romlik, hamarabb töredezik, gyengébb a hajunk, szerintem akkor már érdemes cselekedni.

P.P.: Hajni, nagyon szépen köszönöm, hogy jöttél!

E.H.: Én is nagyon köszönöm, szervusztok!

P.P.: Esztergályos Hajnalka, trichológust hallották, a TrioHair képviseletében.

Az interjú hanganyagát itt tudod meghallgatni.

jazzy_interju1.jpg

hajgyogyasz-lent-logo1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirosodas.blog.hu/api/trackback/id/tr6413656500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fejbőr zsírosodás, hajgyógyászat

Friss topikok

süti beállítások módosítása